Kraftum

Kraftum är en websida som samlat ihop en hel del information om elpriser, elavtal och olika elleverantörer. Företaget är en oavhängande aktör som hjälper sina kunder att teckna förmånligare elavtal kostnadsfritt. Kraftum är instiftat med framtidssynen av att bli Sveriges ledande jämförelsetjänst.

Att genom Kraftum.se jämföra elpriser och avtal samt att teckna ett helt nytt, tar enligt dem själv inte mer än tre minuter. På startsidan finns en orange ruta som inte går att missa. Där fyller du i vart och hur du bor samt om du vill ha ett fast eller rörligt avtal. Efter det gör sidan en sökning och spottar sedan fram det bästa avtalet för just ditt område.


Kraftum hämtar priser från alla elbolag i Sverige och förtecknar priserna i öre/kWh och därtill även månadskostnad, där allt är inkluderat. När du väl har jämfört elavtal kan du teckna det direkt genom Kraftum, dvs. hela utbytet sköts via dem. Allt detta görs helt kostnadsfritt.

Hemsidan har samlat kortare presentationer om alla driftiga elbolag i Sverige. Deras policy är att de skall ha samarbetsavtal med de billigaste elbolagen för att du som konsument ska kunna sammanställa, jämföra och teckna de billigaste elavtalen.

Hur räknas priserna på Kraftum ut?
Kraftum hämtar priser från alla elbolag på den Svenska marknaden. De tar in priserna okonstlat från bolagen och därtill även från tredjepartsleverantörer. Kraftum är en neutral aktör och befordrar inget enskilt företag.

I kilowattpriserna som presenteras ingår:

Spotpris
Elcertifikat
Tillägg från elbolaget
Elskatt
Moms.

Totalt blir det priset du i slutändan ska bekosta. Vid rörligt pris kommer spotpriset att variera med börsens upp- och nedgångar. Ifall du bestämmer dig för ett avtal med fast pris kommer priset att vara samma under hela avtalsperioden.

Ångerrätt
Enligt distanshandelslagen har du som internetkund alltid två veckors ångerrätt. Känner du därför att du kanske har gjort fel val så finns alltid möjligheten att ångra eller helt häva avtalet inom 14 dagar.
Mer information om distanshandelslagen finns på konsumentverkets hemsida:
http://www.konsumentverket.se/Lag-ratt/Din-ratt-som-konsument/Angerratt/

Vad säger kunderna om Kraftum.se?
Det finns många positiva referenser från nöjda kunder. Här följer ett par kommentarer från Kraftums kunder:

”Tjänsten var busenkel! Enkelt och överskådligt att se och jämföra elavtalen. Vi fick stor hjälp över telefon också men har nu hittat det billigaste elavtalet för oss. Vi sparar nu ca 3.000kr jämför med vårt förra elavtal.”

”Vi såg er TV-reklam och kom på att vi skulle se om vi kunde sänka vår elkostnad. Vi har redan rekommenderat er till våra vänner! Vi lyckades sänka vår elkostnad med ca 1.500kr på årsbasis.”

Kontakta Kraftum
Tel: 08 533 339 00
E-post: info@kraftum.se